Horse Showe...

Tänkte del med mig lite mer bilder från igår, det blev så stressigt igår. har haft så mycket både igår och idag men här kommer dom i färg...denna gånger.

Horse Showe

Idag fick jag äran att hänga med och fota på skandinaviens strörsta arrangement Horse showe 2011.
Inte dumt att komma in gratis och få med sig hem en underbar showe och bilder.....något jag gärna gör om igen. Kändes så rätt att befina sig bland hästar och hundar, vi fick även se på agility och lite andra kul tävlingar med hästar....helt UNDERBAR dag! Tack...du vet vem du är! ;)
=)


säg till när du e klar...jag går och lägger mig så länge

tusentals bilder...

Min hårdisk eller dator kommer gå i väggen snart, måste köpa en ny dator och ny hårdisk för mina tusentals bilder jag tar. Jag rekomenderar att ni köper en ny hårdisk innan den 1 april för sen går dom upp i pris.
Vad ska man ha och hur stora? ska man ha flera mindre eller tex 2 stora...gigantiska?
Vill tänka lite som med mina minnes kort, går en sönder så e förlusten mindre.....då borde jag skaffa flera små...men vill man ha flera...å leta bland alla efter dom specifika bilder. Så inför mtt "störrsta" val....ok, inte den störrsta men väljer jag fel kommer jag ångra mig surt.

Går genom lite bilder å kom på att dom här bilder från stan....*UTAN STATIV* har jag inte lagt upp här.vinter....

Snö, din fina snö...smällt nu!
Underbart med så lång vinter men nu få den sluta att va det. Jag längtar till vår och sommar och varma kväller vid havet. Livet utan tjocka jackor och konstatant letande efter värme källor.....kaminen,element och bilfläkten....tack gode gud!gammla godingar

har fotat mina nya analoga godingar.....charmiga och riktigt fina 2 olika kameror.
Har alltid fundert på om man ska skaffa sig gammla klassiker som man kan bara ställa på hyllan och titta på, men insåg faktisk att det kommer va även roligt att börja fota med en analoga.
Hade lite koll på marknad och kollade efter något kul på loppis men hittade inget som passade, dom här 2 lyckades min mamma och hennes kille hitta på en loppis och dom kostade ingeting. Jag e så glad att jag bad dom att hålla ögonon öppna....det va rent tur och meningen att jag skulle få hem dom =)

Har tyvärr inte hunnit att testa någon av dom men det e p g a att jag inte hade någon bil dom senaste dagarna, nu när min bil e tillbax kan jag åka och jaga rätt film och testa den lite.

den här e Minalta och med min sökning så heter den här; Hi-Matic 7s - 1966,japan


Den andra är lite äldre och tillverkat av Ziss och heter ;  Nettar 515/16

Most visible difference to 515 the 515/16 is the landscape format. It is also bigger because it takes 6 x 6 pictures. Lens is Novar-Anastigmat 1:4,5 F= 75mm and the shutter is more sophisticated Prontor -S , B, 1- 1/300. Finder is electing Galilei type.

 


Studio

Idag blev det några bilder i "studion" och denna gånger har jag skruvat på bländare ordentligt ända till 1,4 och det e inte bländare jag skulle välja om jag inte va säker på att hunden sitter still och att jag få den exakta fockus punkten =)
Bruka använda runt 2,8 annars och jag har hundar som jobbar mer än gärna och sitter/ligger still länge....så här kommer resultat;funka lite bättre på kortnosiga hundar ;)Strömstare i färg


ok, nu blev den konstigt här...men på min dator ser den  bra ut...hmmmVatten...

insåg ganska tidigt att jag va tvungen att få med hem en vatten bild annars hade det varit konstigt av mig.....så här kommer de=)
s-v versioner av Strömstare


blyg?Strömstare...

Då va vi ute med Foto klubben och fotade Stömstare idag....hade jag inte fått se bilder som medlema har tagit tidigre vet du F** om jag hade fått rätt fågel på bild. Jag trodde fram tills nu att man säger Strömstarre...*suck* fågel expert ;)
Jag fick med mig en hel del bilder hem och många va bra med ssssååå trista så jag vet inte hur många som bli lycklig lottade å få va med i blogg ;)
Jätte trevlig dag ute med härligt sällskap som avslutades med jätte fin fika....tack ni underbara!


röda skönhet ;)


fjärill


Söta P


båda samtidigt... o.O

idag har jag testat min nya blixt ihop med den gammla som äntligen hittades *pinsamt*
Äntligen har jag kunnat fota med lite mindre bländare och fick t. o. m båda hundarna på en och samma bild.....det gör man inte annars om man inte vill ta självmord efter åt.....men idag kännde jag mig stark och det gick super bra. Det e nog för att pixi gör som jag säger och inte mer än så och ragge gör allt jag inte ber om men e ganska söt. Dårar ;) söta dårar ;)
Jag använde mig av 2 blixtar och en reflexskärm...2 hundar,mycket godis och ca 350 bilder...timmar vid dator för mina sensnorer e smutsiga....nu när jag har 2 blixtrar vill man ha riktigt studio belysning....blir man någon gång nöjd?
har massor med bilder men för nu blir detta bara dom här;


RSS 2.0